суббота, 17 февраля 2024 г.

Американський пиріг з вишнями на солодкому січеному пісочному тісті

Чі знаєте ви історію цього пірога?

Впевнена, що дивлячись американські фільми, ви багато разів бачили як герої куштують різноманітні пироги - починаючі від класичного яблучного пирога з одноіменним фільмом до пирога з пеканом, гарбузом, заварним лімонним кремом, чорницею, вишнею тощо.

Цей пиріг став символом культового серіалу Твін Пікс, де його так смачно куштував агент Купер. І зараз передивляючись це культове кіно, так захотілось знов зробити цей пиріг. 


Він дійсно дуже смачний!  І простий у приготуванні. 



Рецепт базується на простому січеному солодкому тісті та вишневій начинці.

Отже, потрібно 

Для тіста:
200 г бороша
50 г цукру
1 яйце 
100 вершкового масла 
щіпка солі
1-2 ст л лімонного соку

Для начинки:
900 г вишні ( я брала 2 пачки замороженої)
200 г цукру
50 г кукурудзяного крахмалю
1-2 ст лимонного соку
1/2 ч л меленої кориці
щіпка мускатного горіха меленого

Просіюємо борошно в миску, беремо масло і натираємо його на терці, змакуючи весь час у борошні, додаемо цукор і яйце, сіль та лимонний сік та швидко замішуємо тісто в шар. Довго вимішувати не треба, бо тісто стане не смачним! Також можна все замішати в кухонному процесорі або блендері, якщо є. Загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильнік на півгодни - годину.

Лайфхак: тісто дуже смачне, на його базі можна робити будь які пирогі. Тож можно одразу зробити 3-4 порціі і зберігати запас в морозильніку, заздалегіть розділивші на порціі. Потім тісто можна розморозити доки готуєте начінку і швидго приготоваати пиріг коли захочете

Тим часом вишню розморожуємо, кладемо в сотейнік, додаємо 100 г цукру, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Ще 100 цукру змішуємо з крохмалем і додаємо до вишні, додаємо лимонний сік, мускатний горіх так корицю. Проварюємо ще 3-4 хвилини, перекладаему у ємкість накриваємо харчовою плівкою та залишаємом охолоджуватись.

Тісто дістаєм з холодильника, розділяєм на 2 частини. Більшу розкачуєму і кладемо у форму для запікання, потім кладемо вишню і зверху із другої частнині тіста плетемо сітку.


Випікаємо на 180 градусах 30- 40 хвилин. Даємо пирогу трішки охолонути. Вмикаємо улублене кіно і насолоджуємося!




Комментариев нет:

Отправить комментарий