Чі знаєте ви історію цього пірога?
Впевнена, що дивлячись американські фільми, ви багато разів бачили як герої куштують різноманітні пироги - починаючі від класичного яблучного пирога з одноіменним фільмом до пирога з пеканом, гарбузом, заварним лімонним кремом, чорницею, вишнею тощо.
Цей пиріг став символом культового серіалу Твін Пікс, де його так смачно куштував агент Купер. І зараз передивляючись це культове кіно, так захотілось знов зробити цей пиріг.
Впевнена, що дивлячись американські фільми, ви багато разів бачили як герої куштують різноманітні пироги - починаючі від класичного яблучного пирога з одноіменним фільмом до пирога з пеканом, гарбузом, заварним лімонним кремом, чорницею, вишнею тощо.
Цей пиріг став символом культового серіалу Твін Пікс, де його так смачно куштував агент Купер. І зараз передивляючись це культове кіно, так захотілось знов зробити цей пиріг.
Він дійсно дуже смачний! І простий у приготуванні.
Рецепт базується на простому січеному солодкому тісті та вишневій начинці.
Отже, потрібно
Для тіста:
200 г бороша
50 г цукру
1 яйце
100 вершкового масла
щіпка солі
1-2 ст л лімонного соку
Для начинки:50 г цукру
1 яйце
100 вершкового масла
щіпка солі
1-2 ст л лімонного соку
900 г вишні ( я брала 2 пачки замороженої)
200 г цукру
50 г кукурудзяного крахмалю
1-2 ст лимонного соку
1/2 ч л меленої кориці
щіпка мускатного горіха меленого
Просіюємо борошно в миску, беремо масло і натираємо його на терці, змакуючи весь час у борошні, додаемо цукор і яйце, сіль та лимонний сік та швидко замішуємо тісто в шар. Довго вимішувати не треба, бо тісто стане не смачним! Також можна все замішати в кухонному процесорі або блендері, якщо є. Загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильнік на півгодни - годину.
Лайфхак: тісто дуже смачне, на його базі можна робити будь які пирогі. Тож можно одразу зробити 3-4 порціі і зберігати запас в морозильніку, заздалегіть розділивші на порціі. Потім тісто можна розморозити доки готуєте начінку і швидго приготоваати пиріг коли захочете
Тим часом вишню розморожуємо, кладемо в сотейнік, додаємо 100 г цукру, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Ще 100 цукру змішуємо з крохмалем і додаємо до вишні, додаємо лимонний сік, мускатний горіх так корицю. Проварюємо ще 3-4 хвилини, перекладаему у ємкість накриваємо харчовою плівкою та залишаємом охолоджуватись.
Тісто дістаєм з холодильника, розділяєм на 2 частини. Більшу розкачуєму і кладемо у форму для запікання, потім кладемо вишню і зверху із другої частнині тіста плетемо сітку.
Випікаємо на 180 градусах 30- 40 хвилин. Даємо пирогу трішки охолонути. Вмикаємо улублене кіно і насолоджуємося!
Комментариев нет:
Отправить комментарий